Clafoutis / kersenkoek

Oventemperatuur    :  175˚C
Benodigd materiaal   : Lage taartvorm (quiche vorm)

Ingrediënten voor de taart:

• 1 grote pot kersen op sap of verse kersen zonder pit
• 75 gram witte basterdsuiker
• 75 gram glutenvrije bloem b.v. schär
• 1 dl. Melk
• 150 gram kwark
•  80 gram geschaafde amandelen
• 2 eieren
• boter om in te vetten

Bereidingswijze:

• Laat de kersen uitlekken in een zeef
• Eieren en basterdsuiker romig kloppen
• Bloem, melk en kwark door het eiermengsel kloppen
• Leg de kersen in de bakvorm
• Beslag over de kersen schenken
• Bestrooien met amandelschaafsel
• In het midden van de oven de clafoutis in 30 tot 40 min. gaar bakken.

Ingrediënten voor de kwarkroom:

• 1          pakje slagroom
• 1          zakje vanillesuiker
• 25        gram witte basterdsuiker
• 250      gram kwark

Bereidingswijze kwarkroom:

• Slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en basterdsuiker
• Kwark loskloppen en door de slagroom mengen
• Kersenkoek af laten koelen tot lauwwarm en in 6 tot 8 stukken snijden
• Serveren met een dot kwarkroom.