Citroen-ricotta taart
Oventemperatuur: 180° C.
Ingrediënten:
• 3 citroenen (schoongeboend)
• 125 gram Rozijnen
• 250 ml. Sterke, warme thee (Earl Grey)
• 6 eieren
• 2 bakjes ricotta ( à 250 gr.)
• 125 ml. Kookroom
• 2 eetlepels Maïzena, gezeefd.
• 125 gram Suiker
• 150 ml. Limoncello (citroenlikeur) dit is optioneel.
Extra benodigdheden:
• Springvorm (Ø 24 cm.), bekleed met bakpapier.
• Aluminiumfolie.
Bereidingswijze:
• Week de rozijnen 10 minuten in de warme thee.
• Rasp de gele schil van de citroenen.
• Splits de eieren, er mag geen spatje eigeel of ander vet in het eiwit komen, anders worden de eiwitten niet stijf!!!
• Klop in een schone kom de eiwitten tot stijve pieken.
• Roer in een andere kom de ricotta, de eidooiers, de room, de maïzena, de suiker en de citroenrasp door elkaar.
• Laat de rozijnen uilekken en schep ze door het ricottamengsel.
• Spatel het eiwit erdoor.
• Schep het geheel in de met bakpapier beklede springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven.
• Neem de taart uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en bak hem nog 20 tot 25 minuten.
• Controleer of het baksel stevig is ( indien niet, bak de taart dan nog 10 minuten in de oven).
• Laat de taart afkoelen en verwijder dan de springvorm.
• Schenk vlak voor het serveren de likeur over de taart.
• De taart is heel lekker met vanille- of citroenijs.
Bevat per eenpersoonsportie:
• 215 kilocalorieën
• 8 gram eiwit
• 9 gram vet
• 23 gram koolhydraten